Spring til indhold

Kandis musikinstrumenter

  • Nyt

Kandis igen… Det er som om det bare ikke helt vil give slip, ikke? Talen faldt tidligere i dag på, hvilke musikinstrumenter den flødefarvede danske gruppe egentlig benytter, og det er vel i bund og grund en reel nok diskussion. Kandis er jo et kulturfænomen på linje med bad taste parties, ikke?

Først og fremmest benytter de jo et keyboard. Jeg mener at vide, at det er,  hvad vi i gamle dage kaldte for en syntheziser. Nu om dage hedder det så bare et keyboard, hvilket sagtens kan give anledning til misforståelser, da samme betegnelse benyttes om tastaturet til en computer. Jeg mener selv, at et keyboard er til musik.

Elektrisk trommer?

Selvfølgelig findes der elektriske trommer. Der er vel snart ikke det, der ikke kan sættes strøm til? Fidusen ved el trommer er nok, at man kan sætte størrelsen ned på et helt trommesæt – og samtidig få en masse af de der nymodens effekter rent lydmæssigt. Jeg tror da helt sikkert, at Kandis også benytter den slags.

Et trommesæt består normalt af flere typer trommer og bækkener, bl.a.

Stortrommen er oftest større end de andre, da den spiller “bas-lyden”. Denne slåes an med en kølle på en pedal, som trykkes ned med foden – en eventuel “dobbeltpedal” med to køller og to pedaler. Undertiden bruges der to eller flere stortrommer i et trommesæt.

Lilletrommen spiller modvægten til stortrommen. Lilletrommen er en almindelig tromme med 2 skind, men på det underste skind er der monteret en seiding, der kan slås til og fra. Det er seidingen der giver lilletrommen dens karakteristiske lyd. Cylinderen, der udgør trommens skelet (kedlen), er oftest kort i forhold til tamtam’er. Lilletrommer laves i såvel træ (herunder ahorn, birk, poppel, bøg o.a.) som metal (herunder stål, aluminium, kobber og messing). Der findes en nogle forskellige belægninger på dette metal, en meget brugt metode er chrom.

Tam tam (el. tom tom) En tromme uden seiding. Monteret på stortrommen, stativ, gulv eller i strop. Disse er oftest dybere (længere cylinder) end lilletrommer og bruges i populærmusik ofte til fills.

Hihat er to bækkener, monteret på et stativ som kan slås sammen ved hjælp af en fodpedal. Denne bruges ofte til underdeling af en rytme, typisk 8.-dele i en traditionel 4/4-rytme. Hihatten kan slås an i såvel lukket som åben tilstand. Hihatten benyttes som oftes med venstre fod.

Bækken findes i forskellige typer. I et normalt trommesæt forefindes somregel ride- og crashbækkener. Ride bruges ligesom hihat til underdeling af en rytme, mens crash bruges til markering af et taktslag, typisk 1-slaget i en takt. Derudover findes china-, splash-, og andre effekt-bækkener.

Percussion Øvrige elementer i et trommesæt, kan kategoriseres som percussion. Her kan nævnes koklokke, tambourin, woodblocks, chimes mm.

Nå – jeg er jo egentlig ikke klædt på til at udbrede mig en masse om, hvilke musikinstrumenter Kandis bruger. Men det kan man jo konstatere ved selvsyn ved at tage til en af deres koncerter, hvis man har den trang. Jeg tror nu nok, jeg springer over 😉

P.S.: Jeg tror, at Kandis går med Seiko ure