Spring til indhold

Hvor fås røgmaskiner?

  • Nyt
Røg fra røgmaskine

Vi er glade for at gå til koncerter. Det er en del af vores sociale liv. Vi tager på festival. Vi besøger koncertsale, og vi deltager i små, lokale koncerter, der bliver arrangeret i parken eller det lokale musikhus. Nogle af os er glade for at gå til koncerter, fordi vi kan lytte til en kunstner eller en gruppe, som vi er fans af. Andre af os elsker at gå til koncerter, fordi de ofte er mere end det. Det er ikke kun et spørgsmål om musikken. Det er et spørgsmål om hele showet, vi får præsenteret. Sådan med lys og røg. Eventuelt også med andre effekter. Nogle koncerter bliver jo ledsaget af billeder eller fyrværkeri.

Røg er imponerende

En af de mest imponerende effekter ved en koncert er dog røgen, der bliver blæst ind på scenen via de der kæmpestore røgmaskiner. Og ja, det er altså imponerende, når røgen så også bliver blæst ind i forskellige farver. Det må kræve noget af lysteknikerne at styre alt det. Røgmaskiner bliver dog ikke kun brugt til koncerter. De bliver bestemt også anvendt på teateret. Og de bruges også ofte dér, hvor folk danser. En røgmaskine, der blæser røg på et dansegulv, er en ekstra lille effekt, der er med til at sikre, at festen bliver god. Og ja, du kan faktisk købe en billig røgmaskine, som du kan bruge derhjemme. Fx til sommerfesten, hvor I skal danse på terrassen.

Købe en røgmaskine

Du kan selvfølgelig også købe en røgmaskine billigt, der er meget stor. Det kan være, at du fx spiller i et band, og at I har brug for, at røgen kan komme ud over et meget stort areal på scenen. Så skal du selvfølgelig ikke vælge en lille røgmaskine. Du skal derimod have fat i en større én.

Derfor bliver du nok nødt til at besøge en forretning, der sælger røgmaskiner for at få vejledning i, hvilken en der er bedst for det behov du, eller I, har. Det er ikke en god idé bare at springe til, hvis du ser en annonce i lokalavisen, der siger: ”Salg af røgmaskine”. Der vil nemlig sjældent være en beskrivelse af, hvor mange m3 røg per minut, den kan blæse ud. Og det er netop den oplysning, du har brug for, når du vil anskaffe en røgmaskine. Der er meget stor forskel på, om den kan blæse 10 m3 eller 85 m3 ud. Der er naturligvis også forskel på, hvor meget væske til røgmaskinen du skal bruge. Det er du også nødt til at tænke på.

Mange modeller at vælge mellem

Skal du bruge røg i flere timer – eller skal der kun laves små udblæsninger i løbet af få timer? Her er det muligvis noget med, at du må prøve dig frem. Men du vil helt sikkert også kunne få nogle retningslinjer fra personalet i den forretning med salg af røgmaskiner, som du besøger. Det bedste råd? Det vil være at kigge på flere forskellige røgmaskiner og så opveje priserne og omkostningen til forbruget af væske imod hyppigheden for, hvor ofte røgmaskinen skal bruges. Skal den kun bruges til den årlige sommerfest, så er en lille maskine sikkert tilstrækkeligt.