Spring til indhold

Fejl spøger

  • Nyt

Det er små tre år siden, at vi flyttede ind i vores dejlige hus. Vi købte det til en god pris. Ejerne af det skulle skilles, og de ville bare flytte væk hurtigst muligt, så vi fik et godt nedslag i prisen. De havde boet der i 2 år. Et ungt par. Sympatiske mennesker. Vi mødte dem, da vi så huset første gang. De var søde og fortalte, at deres beslutning er taget. Deres ægteskab holder ikke. Trist. Men sådan er det en gang imellem. Man tager fejl – og finder først ud af det, når forelskelsen er stilnet af.

Indflytningen

Vi flyttede ind og begyndte at lave nogle små ændringer i huset. Parret, som vi købte huset af, havde ikke lavet nogen forandringer. Generelt var huset i god stand, så vi fik malet væggene og sat et nyt vindue i en af kvistene oppe på første sal. Det var ikke besværligt, og det var heller ikke dyrt.

Men så, for 3 uger siden besluttede vi, at vi skal have lavet køkkenet om. Vi vil gerne have revet en væg ned så køkken, og spisestue bliver til et stort rum. Det vil give mere lys i køkkenet, og det vil være et ideelt rum, hvor hele familien kan være sammen om forskellige aktiviteter. Madlavning, lektielæsning, hjemmearbejde og den slags.

Ned med væggen

Vi fik derfor en murer ud, som slog væggen ned. Han fik pudset op på de steder, hvor væggen mødte de andre to vægge, vi fik det malet, og det blev rigtigt lækkert. Et fint køkken. Så næste skridt var at få nye køkkenborde, skabe en kogeø og købe nye, hårde hvidevarer: Komfur, ovn, mikrobølgeovn, opvaskemaskine og køleskab.

Vi tilkaldte en elinstallatør og fik lavet en aftale om, at han ville komme og installere de nye elementer, når de var ankommet. Vi gik i byen og brugte en mindre formue på de nye hvidevarer.

El-installatøren kom i går og gik i gang med arbejdet. Samtidigt satte min mand de sidste skabslåger på de nye køkkenskabe, og jeg skurede vores nye køkkenbord, som er lavet af massiv bøg med forskellige olier, så det bliver nemt at holde rent. På et tidspunkt kom elinstallatøren ud til os og spurgte, om vi har lavet noget nyt i køkkenet, siden vi købte det. Han kunne se, at der er nogle ret uortodokse installationer, som han ikke mener, er helt lovlige. Vi svarede naturligvis, at det havde vi ikke. Han advarede os om, at han er nødt til at bruge et par dage ekstra for lige at sikre, at der ikke vil ske kortslutninger eller den slags. Han sagde også, at han lige ville tjekke installationerne igen.

Fejl og mangler

Samtidigt fortalte han os, at vi skal kontakte ejendomsmægleren og vores advokat i Aarhus, fordi det her kan godt ligne en sag om fejl og mangler ved fast ejendom. Det er nemlig forbudt, at selv at lave elinstallationer. Og der må være én eller anden, der har haft fingrene inde i systemet og fiflet med det. Det skal vi have undersøgt. Indtil da bliver det aftensmad med takeaway og spisning ude i byen. Tror nok vi skal have fat i https://bjsj.dk/