Vi har alle hørt om bedragere, som snyder sig til at fravriste os penge uden, at vi får noget for dem. Vi har hørt mange historier om bedrageri. Nogle har hørt historier om, at en person har udgivet sig for at være noget, han eller hun ikke er, og dermed har fået betaling for noget, som ikke er fortjent, eller som forudbetaling for en ydelse, som derefter aldrig bliver gennemført. Men hvor går grænsen egentlig? Vi hører ofte om, at nogle webshops på en uklar måde kan lokke os til at give tilsagn om, at de må indskrives os i deres medlemsklub og dermed også trække et beløb fra vores betalingskort, så vores medlemskab kan, fornyes. Vi opdager det ikke med det samme, men når bankens opgørelse kommer med posten, så kan vi se, at vi har betalt nogle penge, som vi ikke anede, at vi skulle betale. Er det bedrageri?
Er vi vågne nok?
De fleste vil sikkert kalde os for uopmærksomme, fordi vi ikke har fået læst alle forretningsbetingelserne grundigt nok. Men vi ved også, at forretningsbetingelserne en gang imellem kan være skrevet i så snørklet et sprog, at vi simpelthen ikke forstår det. Er det bondefangeri, eller er det vores uopmærksomhed – eventuelt manglende evne til at forstå alt det der står med de bittesmå bogstaver i betingelserne? Det kan være meget svært at skelne imellem bedrageri og offerets uvidenhed en gang imellem. Hvor er grænsen? Og hvad kan et offer for bedrageri gøre?
Hvad er bedrageri
For at finde ud af det må vi først lige forstå, hvad bedrageri er. Kort fortalt: Bedrageri er, når en person benytter sig af, at du har misforstået noget, eller måske er blevet vildledt til at kunne vriste penge eller andre værdier fra dig. Så hvis en webshop ikke forklarer dig, at du bliver medlem af en særlig klub, og de derfor har ret til at trække et beløb fra dit betalingskort, så har webshoppens ansvarlige bedraget dig. Men har shoppen forklaret dig det, så er der ikke tale om bedrageri. Og her er det svært, fordi hvor skal det forklares henne, og kan webshoppen være sikker på, at du har læst forretningsbetingelserne grundigt?
Advokat i Odense hjælper til
Er du offer for bedrageri, eller mener du, at du er blevet bedraget, så skal du selvfølgelig tage fat i en god advokat. Bedrageri er en form for økonomisk kriminalitet, og det skal straffes. Og du skal da have erstatning. Med hjælp fra din advokat i Odense har du større chancer for, at du får en positiv udgang på den bedragerisag, som du er blevet involveret i. Det kan være meget komplicerede sager, og det kan være meget svært at komme igennem sådan en sag uden bistand fra en erfaren advokat. Jeg ville finde den bedste strafferetsadvokat i byen, jeg bor i, og kontakte ham, hvis jeg mente, at jeg var udsat for bedrageri. Det kan være svært at skulle i retten med en stor webshop, som måske har begået noget ulovligt. De har måske flere midler til at hyre de bedste forsvarsadvokater, end jeg har, og kan derfor tromle mine argumenter ned, hvis jeg ikke har en god advokat ved min side.