Spring til indhold

Tak til ProTech

  • Nyt

Jeg sendte mange bebrejdende tanker til det firma, der for et par år siden opsatte vores tyverialarmer i det apotek, jeg ejer. Vi havde nemlig indbrud på apoteket forrige nat, og der blev stjålet en del medicin, som kan være interessant for narkomaner og andre misbrugere af stoffer.

Politiets undersøgelser viste, at en tyv var kravlet ind gennem et meget lille vindue ind til personalets toiletter. Vinduet var ikke forsynet med de følere, der ellers skulle aktivere alarmen, fordi det er så lille, at man skulle synes, det er umuligt for en person at klemme sig igennem det. Også de politifolk, der undersøgte gerningsstedet var meget forbavsede over, at nogen kunne komme ind den vej, og de gættede på, at et barn på maksimalt 10 år havde været involveret i indbruddet.

I går tilkaldte jeg så et firma, der er specialister i alarm til butikker, for jeg ønsker bestemt ikke nogen gentagelse af indbruddet forleden nat. En erfaren tekniker fra firmaet anbefalede mig både at få udstyret det lille toiletvindue med sensorer samt at opsætte bevægelsessensorer rundt om i apoteket. Sådan skal servicen altså være på en tyverialarm – tak til ProTech.

Og skal det være helt i top, så ville jeg også overveje en konstant videoovervågning af både butikslokalet og lageret, sagde han og begrundede det med, at der jo også kunne ske almindelige butikstyverier i et apotek, selv om det så nok ikke ville være farlig medicin, der kunne stjæles, for det står ikke fremme i butikken.

Jeg valgte at følge hans råd, og i morgen går teknikerne i gang med installationen.