Spring til indhold

Smart ung mand

  • Nyt

Det er noget af en belastning at gå på shopping med vores yngste søn på 15 år. Det er det blevet, efter at han er nået i den alder, hvor beklædningen ikke er ligegyldig længere. Nu skal han helst se både smart og afslappet ud på en gang, og tøjet skal absolut være af de rigtige mærker.

Det hjælper ikke at finde noget særdeles smart til ham, hvis ikke tøjet udstråler, at det er af et af de designs, der er in hos de unge for tiden. Og vi har fundet ud af, at det ikke kun er et spørgsmål om, at kammeraterne skal se, at han går i ”det rigtige” tøj. Det handler også om at opnå den rigtige udstråling i forhold til pigerne, som Lars er begyndt at interessere sig mere og mere for.

Men i sidste uge fik jeg ham alligevel overbevist om, at man jo også kan gå forrest og være med til at skabe mode blandt de unge. Det kunne jo være, at han fandt en sweatshirt eller andet, som han selv syntes er virkelig smart, men som bare ikke lige er af et mærke, han og de andre kender i forvejen. Men så kunne det jo være, at han kunne være foregangsmand og gøre det hidtil ukendte tøjfabrikat til noget, der bare er in blandt hans jævnaldrende.

Jeg havde faktisk ikke noget specielt ærinde med min snak med Lars, men jeg ønsker bare, at han ikke skal gå rundt med skyklapper på, hvad angår valget af tøj.

Vores snak har nok hjulpet, for i går var vi i byen for at købe noget nyt tøj til ham. Han skulle have en smart trøje til at tage udenpå den obligatoriske T-shirt, når det ikke er varmt nok til kun T-shirten. I tøjbutikken faldt jeg over en rigtig smart trøje af mærket Roclan, som ikke lige er et af de mærker, Lars selv går efter for tiden.

Men Hans syntes heldigvis også, at trøjen var smart og i stil passede ind i det, de andre går med, så han overvandt sin indbyggede modstand og gik med til, at vi købte den.

Lars skulle også have et par nye jeans til lidt pænere brug, for jeg er faktisk lidt træt af altid at se ham i et par mere eller mindre slidte cowboybukser, som gerne må godt forvaskede og med helt tyndslidte knæ. Den slags vil jeg ikke acceptere, når vi om et par uger skal til barnedån hos min lillesøster og hendes mand. Så skal Lars se nogenlunde ordentlig ud.

Men det gik nu nemt nok, for vi fandt et par smarte jeans fra Replay tøj, og det er et mærke, som Lars kendte i forvejen, og det vil han hellere end gerne gå i.

Men jeg kunne ikke lokke ham til en pæn skjorte, for skjorter med flip er absolut ikke in hos knægtene, så vi fandt i stedet en nogenlunde præsentabel poloshirt fra Superdry til mænd, som også er et af de mærker, ”man” kan være bekendt at vise sig i.