Spring til indhold

Sikring mod indbrud

  • Nyt

Der findes utroligt mange måder, man kan sikre sin bolig og ejendele på. Man kan bruge alarmer, alle mulige alarmer: Tyverialarmer, brandalarmer, vandalarmer. Der findes alarmer til bilen, og du kan også få alarmer, der følger din hund. Naturligvis er der et behov for alarmer. Ellers ville de ikke være på markedet. Vi vil alle gerne sikre os og leve i tryghed. Klart. Og alarmerne hjælper os til det.

Privatalarm?

En privatalarm kan gøre meget for trygheden derhjemme, men den kan ikke klare hele opgaven alene. Du er nødt til også at sikre dit hus eller lejlighed. Vinduer og døre skal være sikre. Låsene, du bruger, skal også være sikre. Det kaldes at skalsikre huset. Alle udvendige muligheder for, at en indbrudstyv kan bryde ind, skal være sikre. Hvis de ikke er det, så kan det give problemer med forsikringens dækning, hvis det skulle ske, at du får indbrud.
Der er nogle mennesker, som kombinerer deres alarmer, så de får en helhedsløsning. Fx så er det muligt at tilkoble en vandalarm til en tyverialarm, så man også kan få besked via SMS om, at der er noget galt i kælderen. Det kan være rigtig fornuftigt. En oversvømmet kælder er ikke rar at komme hjem til. Eller et lækket vandrør.

Videoovervågning

Andre mennesker vælger at få videoovervågning sat op i forbindelse med opsætningen af tyverialarmen. Det kan være et godt hjælpemiddel, men der er nogle regler for, hvordan man må videoovervåge, som skal overholdes. Fx så må man ikke videoovervåge offentlige veje eller gader. Og kameraerne må heller ikke sættes sådan, at de kan filme, hvad naboen gør. Og man skal skilte med, at man har videoovervågning. Altså man skal advare mennesker, som kommer forbi om, at man har det. Nogle mennesker synes, det er ok med videoovervågning. Vi bliver alligevel overvåget mange steder. Andre er meget imod det. Det er et omstridt emne. Én ting er sikker, og det er, at videoovervågningen kan være meget nyttigt i efterforskningsarbejdet, hvis der skulle ske et indbrud.

Uanset hvor mange alarmer, og hvilken type alarmer man bruger, så er det fornuftigt at sætte sig ind i, hvordan de fungerer. Og hurtigt lære at håndtere dem. Nogle alarmer hyler. Det kan være til gene, hvis alarmen går uden grund.Glem heller  – en god og billig låsesmed er vigtig at have med på projektet!

Alarmer fungerer oftest med sensorer. Det betyder, at de er følsomme overfor bevægelse – ændringer i luftstrømninger – eller de er følsomme over for temperaturskift. Fx hvis et vindue slås i stykker, så vil alarmen registrere, at temperaturen ændres. Den vil så sende besked via SMS til dig og eventuelt alarmcentralen. Det afhænger af, hvad for en type abonnement du har købt.
Det kan være mange penge værd at overveje grundigt, hvilket alarmsystem man har brug for. I nogle tilfælde er det tilstrækkeligt med en vandalarm. I andre tilfælde er det nødvendigt med en avanceret tyverialarm. Og det kan faktisk godt være noget af en jungle at finde rundt i, hvis man leder efter alarmer til sin bolig. Det bedste, man kan gøre, når man står i den situation, hvor man gerne vil have alarmer, er at søge hjælp fra eksperter. Spørg dem. Og brug din sunde fornuft. For eksempel dem her: https://www.alarmogsikring.dk/