Spring til indhold

Så er det tid til hus og have

  • Nyt

Sammen med foråret kommer også lysten til at få gjort noget ved alle de ting, som trænger i både hus og have. Og hos os er der såmænd nok at tage fat på. Men sådan er det jo nok mange steder. Ligesom man synes, at man er blevet færdig med et projekt, er der et andet som står klar i kulissen. Og har man bare en lille smule have f.eks., kan man næsten altid finde noget, som trænger til en kærlig hånd.

Hos os er en af forårets helt store arbejdsbyrder alt det mos, der hvert eneste år kommer i vores græsplæne. Jeg synes næsten, at det er ligegyldigt hvor hårdt man kæmper, så klarer mosset altid at titte frem igen året efter. Bevares, det er da blevet langt bedre, end da vi købte huset for små ti år siden. Men sluppet af med problemet, det er vi altså ikke.

Så vi starter næsten altid de første forårsdage med at rive græsplænen godt igennem, så vi kan få fjernet så meget mos som muligt. Når det så er gjort, er det om at få investeret i nogle poser græsfrø og så ellers få sået noget nyt græs i de områder af græsplænen, hvor vi har fjernet mos.

Selv om det er hårdt arbejde, at få styr på haven, synes jeg nu det er det hele værd. Der er næsten ikke noget bedre end at læne sig tilbage om en måned eller to og nyde frugterne af alle de mange timers arbejde. Det er skønt at kunne sidde i en stol ved havebordet og kigge ud over haven og nyde synet at et veludført job. Og så gør det jo heller ikke noget, hvis man lige kan gøre det en tand bedre end naboerne – det er næsten det bedste af det hele. Specielt vores ene nabo, Ole, har svært ved at klare, hvis der er nogen på vejen, som har en have som er mere velplejet end sin egen. Så går han helt amok ude i rosenbedene og ligger på knæ i flere timer og fjerner selv det allermindste lille fnug, som ikke skal være der. Så kan vi andre ikke lade være at trække lidt på smilebåndet. Og så ved vi, at vi selv har gjort et godt arbejde.

Men sidste år var altså prikken over i’et. Der fik jeg Ole helt op at ringe. Jeg købte min nemlig en helt ny selvkørende super plæneklipper med opsamler + anden masse andet gejl. Så gik der lige præcis tre dage, så havde Ole været ude at købe en maskine helt magen til. Det var nu lige mærkeligt nok. Men fred være med det. Heldigvis købte han da ikke en model, som var større end min! 😊