Spring til indhold

Professionel hosting i Silkeborg

  • Nyt

I sidste måned var det anden gang inden for et halvt år, at dele af vores it system i firmaet var nede i flere timer, før det lykkedes en tilkaldt ekspert at få udbedret fejlen, så vi kunne arbejde videre normalt. Det medførte et hasteindkaldt møde mellem vores chef og nogle nøglepersoner, for situationen syntes uholdbar.

Heldigvis havde vores chef også bedt en repræsentant for det it firma, vi trækker på, deltage i mødet. Det var i øvrigt den samme person, som nu to gange havde fået redt trådene ud og fået vores system i luften igen.

Han gjorde det klart, at der var tale om et i øvrigt ret uskyldigt angreb udefra. Der var begge gange, vi havde været nede, tale om uhyrlige mængder af e-mails med spam, som drønede ind på vores computere, og det overbelastede vores intranet i en grad, så det bare lukkede ned.

Der var ingen tvivl: Vi havde brug for en professionel mailløsning, der i fremtiden kan sikre os mod den slags angreb. Vores ekspert opridsede nogle forskellige muligheder for løsning af problemet, og han foreslog samtidig, at vi valgte en løsning med web hosting af en del eller alle vores data.

Han forklarede os, at det it firma, han repræsenterede, kunne tilbyde den slags hosting for en ganske fornuftig udgift. Det ville samtidig give os den fordel, at vi aldrig mere skulle bekymre os om lagerkapacitet på vores server, ligesom it firmaet ville klare opgaven med backup for os.

Det lød faktisk interessant, for den årlige udgift forekom at være spiselig for os. En sådan løsning ville så også omfatte en løbende mailscanning, så eventuelle mails med spam eller endda farlige vira i fremtiden vil blive blokeret, inden de når frem til vores system.

It eksperten understregede, at der i vores virksomhed ligesom i de fleste andre selvfølgelig er følsomme data, og hackere er i dag så dygtige, at der skal virkeligt professionelle systemer til at holde dem ude. Et system til effektivt antispam er i sig selv en god investering i betragtning af, hvor meget tid medarbejderne bruger på at slette den slags mails.

Den eksterne it ekspert forlod mødet og lod os alene tilbage for at træffe en beslutning. Vores direktør var ikke i tvivl: Vi var faktisk tvunget med i baghånd, for det ville være alt for risikabelt bare at fortsætte som hidtil. Så på trods af en mærkbar, årlig udgift var direktøren ikke i tvivl om, at vi skulle tage imod det eksterne firmas tilbud.

Og så betroede han os andre, at han i et stykke tid havde puslet lidt med tanken om, at vi selv skulle have vores egen it ekspert ansat, men han havde vendt tanken ryggen igen, for han mente ikke, at der ville være arbejde nok til en fuldtidsansat på området.

Og det har han givetvis ret i, for en stor del af tiden kører vores system bare uden problemer. Men nu får vi højnet vores it sikkerhed (kilde) til et trygt niveau for en udgift, der trods alt er langt under lønnen til en fuldtidsansat.