Spring til indhold

Menstruation og smerter

  • Nyt

Vores teenagedatter Mona havde smerter, hver gang hun fik menstruation, smerterne afholdt hende fra fritidsaktiviteter, hun havde svært ved at passe skolen og forsømte hver måned nogle dage på fritidsjobbet. Jeg har været med hende hos lægen et par gange, hun er blevet undersøgt for endometriose, men alt er normalt i hendes underliv. Første gang, vi konsulterede vores praktiserende læge, anbefalede han smertestillende håndkøbsmedicin, hvilket absolut ikke hjalp på Monas menstruationssmerter. Den følgende gang hos lægen anbefalede han p-piller, som han forklarede havde hjulpet en del unge piger ud af smertehelvedet. Mona tog så p-piller i tre måneder, men de gavnede hende heller ikke.

En af mine kolleger fortalte en dag, at hun havde lidt voldsomt af menstruationssmerter, inden hun fik sit første barn og havde tilfældigt fået oplyst af en veninde, at akupunktur kunne være en gavnlig behandling, og min kollega fortalte, at hun blev smertefri efter akupunkturbehandlingen.

Jeg foreslog Mona at bestille tid til akupunktur og i hvert fald forsøge, om en sådan behandling kunne hjælpe hende. Mona var ikke så stolt ved nåle, hun var nervøs for, om behandlingen gjorde ondt, men accepterede mit forslag.

Jeg tog med til den første behandling, og efter at lægen havde gennemgået det kommende forløb grundigt for Mona, kunne jeg se at hun blev helt tryg ved situationen. Mona fik i alt ti behandlinger med akupunktur og efter to måneder var Monas menstruationssmerter  minimeret. Og Mona fortæller vidt og bredt om, at det ikke er forbundet med ubehag at få akupunktur. Og nu skal de så til at se på, om hendes kærestes dårlig sædkvalitet kan forbedres med akupunktur også – og det ser det heldigvis ud til, den kan.