Spring til indhold

Kalkmaling uden skabelon

  • Nyt

Jeg er ved at lave det månedlige regnskab for husholdningen her. Det er noget, jeg altid har gjort. Nu gør jeg det elektronisk. Men jeg gør det faktisk også i hånden – sådan håndskrevet i en bog, jeg har. Så gammeldags er jeg. Men det er en nødvendighed, fordi det giver mig overblik over vores økonomi. Jeg ved, hvor mange penge vi bruger på mad, elektricitet, varme, benzin og alt den slags. Jeg ved også, hvor mange penge vi kan sætte til side til opsparinger og investeringer. Og det er helt sikkert også grunden til, at vi allerede nu har en formue, som faktisk kan tillade os træde væk fra arbejdsmarkedet. Hvis vi vil det. Det er nu ikke tanken.

Lidt orlov

Men det kan godt være, at vi vil tage et par års orlov og rejse rundt i hele verdenen. Det er faktisk en drøm, vi har haft, siden vi mødtes. At rejse og bo forskellige steder rundt omkring. Men som så mange andre, så skete der jo det, at vi fik børn, købte hus og blev rullet ind i karriererne. På mit regnskab for forrige måned kan jeg se, at vi har brugt ret mange penge på gaver. Det er sådan set ok. Det er lidt mere end jeg egentlig havde budgetteret. Men det går. September er jo en måned, hvor der er mange fødselsdage i vores familie: Min søster, hendes ældste søn, min mands far og hans bror. Plus, en del af vores børns venner. Det er utroligt, men man kan næsten spore, hvornår folk forsøger at få børn: Som regel i januar og i august. Der er nemlig også ret mange fødselsdage i maj måned. Har det noget at gøre med kolde og mørke vinternætter, hvor man alligevel ikke kan falde i søvn i januar eller med, at man er glad efter at have været til sommerfester i august? (Et levn fra høstfesterne, måske?)

Det er kalkmaling

Nå, det er ligegyldigt. Jeg fortsætter med mit regnskab. Finder nogle af kvitteringerne frem. Der er én, der falder på gulvet. Jeg samler den op. Den er fra isenkræmmeren. Jeg ser beløbet. Stort nok. Tænker lidt over hvad det var jeg købte der. Åh, jo, det var jo kalkmaling til min søster. Hun havde ønsket sig det i fødselsdagsgave. Hun skulle bruge det til at male en gammel kurvestol, så hun har næppe brug for maleskabeloner. Og så var der også den der træfigur, som vi gav min svigerfar i fødselsdagsgave. Han er sådan en mand, der har alt. Det er svært at finde på gaver til ham. Så vi købte den der lille pyntegenstand, som han har sat op på sin reol. Den er et stykke brugskunst, siges det. Designeren, der har tegnet figuren, er meget berømt.

Så er alt ordnet

Jeg får sorteret kvitteringerne. Får tjekket fakturaerne fra indkøb på nettet. Jeg får ordnet regnskabet og kan se, at vi ikke har overskredet september måneds budget. Vi har brugt lidt mere end beregnet til gaver, men til gengæld var vores varmeregning lavere end forventet. Så alt i alt en ok måned – økonomisk set. Jeg går i gang med at lægge budgettet for oktober.