Spring til indhold

Ikke tørt med coaching

  • Nyt

Det er helt typisk, at mange mennesker spørger, om det ikke er et lidt ”tørt” arbejde at være statsautoriseret revisor. Men det kan jeg nu på det bestemteste afkræfte for mit eget vedkommende, for jeg bruger ikke min arbejdsdag på at sidde og revidere regnskaber. Jeg er derimod beskæftiget med det, vi i vores fag kalder executive coaching, som på godt dansk går ud på at rådgive virksomhedernes øverste ledelse i forskellige emner, når de selv mener, de har behov for det.

Det er ikke så sjældent, at jeg i private sammenhænge må fortælle de mennesker, jeg er sammen med, hvad begrebet egentlig dækker, og jeg vælger som oftest bare at oversætte det nogenlunde direkte til ledelsesrådgivning, for det er for mange mennesker mere forståeligt.

Og når vi er nået dertil, holder næste alle mennesker op med at tænke på mig som en knastør revisor, der sidder dagen lang med næsen nede i kedelige regnskabstal for at kontrollere, at alt er gået rigtigt til.

I det revisionsfirma, som jeg er partner i, bruger vi i det hele taget mere tid på coaching af enhver art i forhold til vores kunder, end vi bruger på den egentlige revision. Langt det meste af det kedelige revisionsarbejde er så simpelt, at vi overlader det til yngre og mindre erfarne medarbejdere, så vi selv kan koncentrere os om den rådgivning, som mange af vores kunder efterspørger. Vi ved jo, at trivsel på arbejdspladsen er altafgørende.

Og det er bestemt ikke noget kedeligt arbejde, og heldigvis har vi mange succeshistorier, som vores kunder er meget taknemmelige for.