Spring til indhold

Hvordan foregår dating i dagens Danmark?

  • Nyt

Dating er aldrig nemt, men i dag er der rig mulighed for at arrangere dates med nye mennesker forholdsvis let og hurtigt. Udviklingen på datingområdet er fulgt med digitaliseringen, og i dag kan man date online, hvilket rigtig mange efterhånden har fundet frem til er en god idé. Det er særligt på hjemmesider og app’s, at danskerne i dag starter deres datingeventyr.

Søg de rigtige steder

De fleste finder i dag kærligheden ved at date andre online, før de mødes første gang. Det kan derfor være lidt kompliceret for dem, der ikke er vokset op med computeren lige ved hånden, når det kommer til at finde kærligheden i dag.

Det kan sagtens lade sig gøre at møde den eneste ene i byen eller til en koncert, men online er der mange flere singler, der søger det samme som dig. Det gør det mindre akavet at tage den første kontakt, fordi man online kan se, hvad den anden søger i en kommende partner. Derfor kan man også let vurdere, om man har noget til fælles med ham eller hende den søde, man har fået øje på.

Gør den første date god

Dating indebærer derfor dog også et første møde, hvor man har planlagt at udforske muligheden for, at der kan opstå gnister. Når man møder hinanden første gang, medfører det et væld af følelser – både behagelige glædesfølelser, men også nervøsitet.

Man skal måles og vejes, når man møder en potentiel partner, og det er naturligvis grænseoverskridende for mange. Hvis man planlægger en spændende date, kan det dog gøre dating lidt mindre ubehageligt, fordi man deler en oplevelse eller aktivitet.

Seniorer dater også online

Selv om mange seniorer nok ikke er lige så fortrolige med nettet, mobiltelefoner, hjemmesider og apps generelt, så har de dog alligevel med tiden også fundet vej til netdating.

Seniorer i dag kommer nok en del mere ud og oplever verden, end det var tilfældet for år tilbage. Men derfor er det alligevel ikke sikkert, at de bevæger sig i kredse, hvor man lige finder en potentiel partner, hvis det er det, man er på udkig efter. Her er netdating i stedet det perfekte valg, hvor man hurtigt og let kan komme i kontakt med andre på sin egen alder, som også leder efter en at dele tilværelsens oplevelser med.

Mange bruger netdating til at finde venner

Det er ikke kun kærligheden, som datingsiderne hjælper folk med at få styr på. Mange har nemlig opdaget, at netdating også er den perfekte måde at finde nye venner på. Laver man en god datingprofil og gør opmærksom på, at det man søger, er venskab, så vil man hurtigt opleve, at mange andre sidder i nøjagtig den samme situation.

Og her er de ældre faktisk i stor grad foregangsmænd/kvinder. De har nemlig været ret gode og hurtige til at opdage, at netdating er en god måde at finde nye bekendtskaber på.