Spring til indhold

Hvalpe og hjemmesko

  • Nyt

Vi har fået en hundehvalp for en god måneds tid siden. Den er sød. Den er nuttet. Det er sådan en eller anden slags hyrdehund, tror vi. Det er en meget lokal race. Et gadekryds. Ja. Ungerne er selvfølgelig helt vild med den. De har ønsket sig en hund i rigtigt lang tid. Nu har vi så fået den.

Træning

Min mand går til lidt træning med den. Bare i en lille, halv times tid en gang om ugen. Vi har fået at vide, at vi skal være lidt tålmodige, men at den skal lære at lytte til os fra starten. Det går fint. Børnene er også søde til at gå små ture med den. Det er sødt. De går begge to ture sammen med den. Bare 50 meter ned ad vejen og så tilbage igen.

Elsker hjemmesko

Men den er altså også fræk. Den har fundet ud af, hvor vores sko står ude i entreen. Og det har naturligvis ført til, at den ene af mine støvler er blevet tygget godt igennem. Det har også ført til, at min mands hjemmesko er blevet flået totalt itu. Og det irriterer mig virkeligt meget. For det første er jeg nødt til at gå på nettet for at se efter hjemmesko til mænd her: https://www.woolbynature.dk/shop/hjemmesko-til-herre-6c1.html. Jeg kunne godt bruge den tid, det vil tage mig til noget bedre. For det andet, så betyder det muligvis også, at vi bliver nødt til at installere sådan en skohylde i entreen, som kan sættes så højt, at hvalpen ikke kan nå skoene.

Sådan et møbel er ikke særligt pænt. Det er et skrummel at have ude i entreen. Men kan jeg forbyde den lille hvalp at udforske og lære? Nej, det kan jeg ikke. Den er virkeligt sød. Men den må altså lære, at det er strengt forbudt at tygge på vores sko.