Spring til indhold

Hestefoder

  • Nyt
hestefoder

Jeg har haft en hest nu i 5 år, det er en vallak og han hedder Charlie. Vi er begyndt at starte M klasser, så det er vigtigt at han fysisk er klar til det. Han er en meget sporty hest, meget muskuløs men samtidigt slank. Derfor har jeg rigtigt svært ved at holde ham oppe i vægt, da han forbrænder alt han får at spise. I lang tid har vi kørt med en slags fuldfoder samt tilskud, men er begyndt at overveje at skifte.

Har hørt at Equi-Jewel skulle være godt, samt at tilføje 1-2 dl madolie til hestefoderet, og skrue op for tilgangen til wrap og hø. Men ikke nok med at han er slank, så er han også kræsen. Han gider næsten ikke wrap, og tidligere har vi haft svært ved at finde et foder til ham, han vil spise. Så kan ikke lade være med at frygte, at vi vil stå i samme situation når vi skifter igen.

I morgen skal vi til stævne igen, her skal vi starte M-klasse for 3 gang. Er super spændt og glæder mig helt vildt, det plejer at være en leg at have ham med på stævnepladsen. Sidste gang vi var afsted, red vi en fejlfri runde og om springning, vi endte med at komme på 2. pladsen med 1. sekund forskel på tiden. Det var 2. gang vi startede M-klasse og han gjorde det fuldstændigt til bravur. Jeg er ekstra stolt af ham, da det er mig selv, der har tilredet ham.

Jeg har haft ham siden han var 4 år, hvor jeg fik ham fuldstændig rå. Han havde været behandlet dårlig af avleren, så han var meget underernæret og bange for mennesker. Det tog lang tid at få ham til at stole på mig, men langsomt dag for dag, kunne jeg begynde at se en forskel i ham. For det første fik jeg fedet ham op, for det andet kunne jeg ligeså stille begynde at tilride ham. Efter at jeg tilred ham, og vi begyndte at træne forskellige dressur øvelser, har der som sådan ikke været nogen tilbagefald. Han har stolet 100% på mig, og ligeså stille også på andre mennesker.

Jeg elsker den hest højere end alt andet, vi har et tættere bånd end jeg nogensinde har set mellem andre hesteejer og deres hest. Han kommer til at være ved mig, indtil den dag han ikke kan mere. For at den dag ikke kommer hurtigere end jeg regner med, så skal jeg simpelthen skifte foder, jeg bliver nødt til at gøre noget, for at han ikke bliver slidt og får skader.

Læs meget mere om hestefoder på Dyr.dk: https://dyr.dk/hestefoder