Spring til indhold

Fugt og isolering

  • Nyt

Vi har et lille problem i vores hus. Der er ved at udvikle sig en fugtskade oppe på loftet. Det er et af spærene, der er ved at blive angrebet. Heldigvis har vi opdaget det i tide. Eller det vil sige: Det var ham den der energiekspert, vi havde herude til at se på huset, som opdagede skaden. Vi havde egentlig tilkaldt ham, fordi vi ville høre om, hvilke muligheder der findes, og hvad der vil være det bedste for os, fordi vi overvejer at få installeret en varmepumpe i huset. Vi har jo hørt, at det kan give store besparelser på varmeregningen, og at det samtidig vil være godt for miljøet.

Eksperten kom

Energieksperten kom og kiggede på vores hus. Han fandt også en god løsning på en varmepumpe til os. Men da han nu var i gang med arbejdet, så tjekkede han også andre ting i huset. Fx konstaterede han, at vores hus ikke har brug for hulmursisoleringer. De isoleringer, der er, er ok, og vi skal ikke bekymre os om det. Men oppe på loftet, så han så den her begyndende fugtskade. Han kunne også konstatere, at den eksisterende loftsisolering ikke er tilstrækkelig. Så hans råd var, at vi sørger for at få lavet isolering af loftet hurtigst muligt. Han ville anbefale, at vi får lagt et tykkere lag isolering deroppe.

Isolering af loft?

Vi takkede ham og kiggede på hinanden. Øv, da. Men godt, at han fandt skaden. Vi kiggede så igen på hinanden: ”Ved du noget om isolering af loft?” Vi måtte erkende, at ingen af os har nogen som helst idé om det. Vi satte os derfor ind i stuen. Med kaffe, kage og IPads. Jeg begyndte at læse om isolering af lofter. Min mand begyndte at lede efter isolatører. Vi brugte hele aftenen på at læse og lede. Vi nåede sådan set ikke frem til noget konkret, ud over at min mand ville ringe til en isolatør dagen efter. Det gjorde han.

Hulmursisolering er værd at tage med

Han kom hjem fra arbejde og fortalte mig, at han har talt med et firma, der er specialiseret i isolering af lofter og faktisk også hulmursisoleringer. De havde været meget informative og havde beroliget ham med, at det er en forholdsvist enkel operation, der skal til. De havde sagt, at de har nogle specialister, der ved alt om lofter, og hvor meget de kan bære. De ville gerne komme og se på loftet og give os et tilbud. Han sagde også, at han havde fået privatnummeret til ham, han havde talt med, så han kan ringe og give dem besked om, hvornår det kan passe os, at de kommer og tjekker loftet. De vil helst have, at vi er til stede begge to, første gang de kommer. Når selve arbejdet går i gang, kan vi sagtens være væk fra huset.

Så vi satte os lige til at tjekke vores kalendere. Det er sjældent, at vi er nødt til at koordinere vores tid. Men det lykkedes os at finde et tidspunkt i næste uge, hvor vi har tid begge to i løbet af dagtimerne.