Spring til indhold

Elsker min fysioterapeut

  • Nyt

Det er længe siden, at jeg har haft det så godt, som jeg har det nu. Det er dejligt. Det er vidunderligt at kunne bevæge sig frit igen. Jeg har i mange måneder gået hos en fysioterapeut i København. Og det har hjulpet mig meget til at finde min krop frem igen.

Grum hælspore

Det hele startede med, at jeg fik reddet mig en hælspore. Det kan være utroligt smertefuldt, og det var det sandelig også i mit tilfælde. Jeg ledte længe på nettet efter hjælp til hælspore og fandt en enkelt fysioterapeut, som netop havde udgivet en god artikel om den lidelse. Jeg kontaktede ham straks og fik en tid i hans klinik. Det var jeg glad for. Men også lidt nervøs ved omkostningerne. Men jeg valgte ikke at lade økonomien styre, om jeg skal have det godt eller ej.

Behandlingen

Jeg mødte op til den aftalte tid, og vi fik en god snak om, hvad der er sket om den form for træning, jeg har dyrket i de sidste mange år og om, hvad der er sket, siden jeg måtte stoppe på grund af hælsporen.
Jeg fortalte ham min historie, og han forklarede mig, at han ville foreslå, at vi starter i det små. Vi startede derfor helt konkret med, at han begyndte at give mig øvelser for min hælspore. Han sagde, at det faktisk var nogle øvelser, som han selv har modificeret fra en anden lidelse, nemlig tennisalbuer. Princippet i behandling af tennisalbue er sådan set det samme for behandling af hælspore, sagde han. Det er begge led, der er meget afgørende for, hvordan vi bevæger os.

Behandlingen af min hælspore gik godt. Jeg fik oparbejdet noget mere stamina og kunne så småt begynde at gå længere ture. Det er dejligt, når man får sin krop til at kunne bevæge sig igen. Det er dejligt at gå ture langs markerne uden at halte. Det er rart at komme ud og få frisk luft i hjernen uden at skulle tage smertestillende midler i forvejen. Så ja, jeg er glad for min fysioterapeut. Han har virkeligt også lagt et stort stykke arbejde i at få mig tilbage på fode igen.

Osteopat

På hans klinik samarbejder han med en del andre specialister. Der er fx også en osteopat. Han var inde over min behandling på et tidspunkt og fandt, at jeg har et problem i ryggen, som bare forplanter sig ned i benet og foden. Det fik vi rettet på, og faktisk, så må jeg sige, at jeg ikke havde sat hælsporen i forbindelse med de rygsmerter, jeg sommetider vågnede op til. Men det fik han gjort. Og nu er mine rygsmerter også væk. Så ja, jeg er glad igen. Det er jo en befrielse at vide, at man kan stå op om morgenen og vide, at man ikke skal være bange for at mærke et smæld af smerter – enten i foden og hælen eller i ryggen. Så lyt til et godt råd. Har du smerter, der er fremkaldt af overanstrengelse i en del af din krop, så find dig en behandler. Hurtigst muligt.