Spring til indhold

Elektroniske cigaretter er blevet populære populære

  • Nyt
e-cigaretter vinder frem

De elektroniske cigaretter vinder frem – men hvad er det, og hvad gør dem til et godt alternativ til almindelige tobakscigaretter?

Med disse nye cigaretter ”damper” man frem for at ryge, hvilket vil sige, at det hovedsageligt er vanddamp, man indånder. Til sin e-cigaret køber man en slags patroner fyldt af det, der kaldes en e-væske. E-væske findes i mange forskellige smagsvarianter samt både med og uden nikotin. Dog er salget af nikotinholdige væsker pt. ikke lovligt i Danmark, da det kræver en godkendelse. Og endnu har ingen butikker opnået en sådan godkendelse. En af de førende forhandlere af elektroniske cigaretter finder du på nettet på siden smartsmoke.dk. Butikken har eksisteret siden 2012 og er eksperter i alt, som har med elektroniske cigaretter at gøre.

Er elektroniske cigaretter et sundt alternativ?

Da fænomenet med de elektroniske cigaretter stadig er meget nyt, er der endnu ikke gjort nogen omfattende forskning omkring emnet. Men ingen af de studier, der endnu er foretaget, tyder på, at e-væskerne indeholder noget i nærheden af så mange giftige og kræftfremkaldende stoffer, som der findes i almindelige tobakscigaretter. Desuden er det som sagt muligt at få e-væskerne uden nikotin, hvilket gør det til et klart bedre valg end tobakscigaretterne.

E-væsker i mange varianter

I takt med at de elektroniske cigaretter bliver mere og mere populære, vokser markedet også eksplosivt. Især på nettet er der et utal af muligheder inden for forskellige e-væsker. Foruden at de fås både med og uden nikotin (hvis man handler i udlandet), findes der også smagsvarianter med alt fra mint til tyggegummismag. Et godt eksempel på det store udvalg der eksisterer af e-væsker kan f.eks. ses her: http://smartsmoke.dk/ejuice.

El-cigaretter som alternativ til almindelig tobak

Rygning er en fast del af mange menneskers dagligdag. Sådan har det været i mange år og trods de hårde lovgivninger, som driver rygerne længere og længere væk, så er der stadig dem, der holder stand og står ved deres ret. Det kan dog desværre ikke rigtigt diskuteres, at almindelig tobak er utrolig sundhedsskadeligt og slet ikke sundt for kroppen. Det gør el-cigaretter heldigvis noget ved. El-cigaretter et godt alternativ, lige meget om du har lyst til at stoppe med at ryge eller du bare vil skifte til noget sundere, men stadig få den samme fornemmelse, som ved traditionel rygning.

Hvad er fordelen ved el-cigaretter?

Der er mange fordele ved el-cigaretter, men den helt store argument er, at det ikke forventes at være nær så sundhedsskadeligt for dig. Man har ikke forsket så lang tid i det, så der kan stadig være bivirkninger, men de forventes at være langt mindre end ved konventionel tobak. Det er altså sundere med el-cigaretter. Derudover er der også den fordel, at det også er sundere for de mennesker omkring dig. Mange folk bryder sig ikke om folk der ryger, fordi de gerne vil undgå passiv rygning. Det er stort set ikke-eksisterende, da ”røgen” bare er en damp og altså ikke på samme måde er skadelig i el-cigaretter.