Anerkendt uddannelse

Jeg fatter ikke min søn. Han stresser helt vildt. Selv er jeg meget flegmatisk. Min mand kan godt være lidt opfarende. Han er også meget aktiv og ambitiøs. Min søn må have arvet et gen fra ham. Min dreng kan blive virkeligt irriterende, når han stresser. Han trommer i bordet med sine fingre uafbrudt. Det driver mig til vanvid.

Bagateller fylder

Vi kan nemt komme til at skændes over bagateller, som vi normalt bare ville overse. Men her forleden dag kom min dreng så hjem med mavepine, hjertebanken og han var grædefærdig. Det var ikke til at holde ud at se på. Han lider. Jeg spurgte ham, om han ved, hvad det er, der er sket, siden han har hjertebanken og smerter. Han kunne ikke forklare det. Han mumlede noget om, at han er bange for eksamenerne, der kommer i det næste semester. Jeg fik puttet ham, og forkælet ham med hans livret. Men det gjorde faktisk ondt på mig at se, at han det så skidt.

Hjælp skal der til

Derfor har jeg besluttet, at vi skal have noget professionelt hjælp til min dreng. Min mand er enig. Vi er bare lidt i tvivl om, hvor vi skal starte. Det logiske er, måske at vi først sender vores søn til en læge. Men jeg er lidt bange for, at lægen bare vil ordinere noget beroligende. Vi er generelt meget imod at tage medicin, og at vores barn skal have medicin.

Uddannet stresscoach

Jeg talte med min veninde om det. Hun var ikke i tvivl om, hvor vi skal starte. Han skal da i et forløb med stresscoaching, sagde hun. Der findes specialiserede stress coaches med en god uddannelse til stresscoach, som ved meget, og som kan være meget effektive, når det handler om stress. Lav en aftale med en stress‐coach. Han vil hurtigt kunne vurdere, om der er brug for, at han skal have medicin eller ej.